Wednesday, February 20, 2013

Wordless Wednesday


ini la upahnya.....

bibir pecah tersembam semalam....

yek la yak budak nak belajar bejalan yak lah....tak pe la Adeeb....

semalam masa kat rumah Tok Mak dia nampak dah setapak dua dia melangkah....

ada kemajuan hero Ummi ni :) Good Boy



Saturday, February 16, 2013

Guna Debit Card Isi Minyak

Haaaahh.....

Ini kes saya baru tau bab bila isi minyak guna debit card dekat pam minyak....beno nya memula malas nak cocok duit kat ATM....pulak malam tu nak guna duit, skali tengok baki kurang RM200...ayooooo kemanakah dia pergi???

bila di tanya kat orang, rupa nya memang pam minyak tersebut akan amik duit kita dalam RM100-RM200 dulu, kemudian dia akan masukkan semula.....aduhhh aptb...yak baru tau kan...jakun la pulakk :p

ikutkan ni 2nd time kot guna debit card ni.....masa tu tak perasan lagik...kali ni baru tau.....hah memang la lepas ni saya tak mo lagi guna card kat pam....mencikkkk

ni dah dekat seminggu duit tu tak masuk lagi....kalau check kat online banking ada duit tu cuma belum boleh digunakan lagikkk....

moral of the story # jangan malas cocok duit yekkk.....bai >.<

Friday, February 15, 2013

Contest Adriea :)

Saya ingin sertai Contest Adriea ini kerana saya ingin memenangi tudung Syria Chiffon yang bersulam manik itu :) hehehe

Petang Jumaat yang mulia ni, dalam kebosanan sedang menunggu jam 5.30 ptg, mata ni gatal2 konon nak baca blog orang...terbaca blog Kak Adriea ni yang dia ada anjurkan Contest...Contest ni dia nak mintak kita bagi nama yang menarik, sesuai dan best untuk dia bubuh kat "Page FB" dia....

Kat page tu Kak Adriea nak promote kn produk dia, ada tudung, baju muslimah, upah jahit manik, cloth diapers, aksesori baby untuk breastfeed, baju kurung kanak2, baby carrier dan sebagainya 

Ok Kak Adriea...saya cadangkan Akak letak " Mommy & Baby Collection "...sebab kat page tu nanti kan akak letak produk baby, mommy, dan tempahan jahit manik....

Itu jek lah cadangan saya...sekian

Untuk kawan-kawan sertai jugak contest ni sila la ke blog Kak Adriea ni Contest Kak Adriea





Monday, February 11, 2013

Family Day 2013 # I Love My Family

Alhamdulillah......

Untuk kali ke-2 Family Day yang saya dan yang lain2 arrange berjalan lancar.....walaupun buat kerja last minute.. haha.....tema tahun ni # royal blue # I Love My Family 

Macam biasa lah....family belah Arwah Ayah memang betol-betol meriah...dengan kekepohan semua....kelaku memasing....temberang.....semua ada....

terima kasih pada semua yang sudi join aktiviti tahunan kita ni...memang kitaorang buat dalam cuti CNY....tahun lepas gitu jugak....Mak Sedara, Pak Sedara, Anak Sedara, Cucu, Cicit semua berkumpul....lebih kurang 53orang semua yang hadir...ni tak semua ni...ade yang kerja, ada yang segan lagi kot....tak pe lah...next year Insyallah ada lagi aktiviti ni...untuk mengeratkan lagi silaturahim kekeluargaan semua....ye lah...ada yang dah duduk jauh...KL....semua dah bekerja...dah ada keluarga...sesekali berkumpul macam ni rasa seronok....dapat jumpa....

selain tu jugak, family kitaorang ni memang suke beraya beramai-ramai macam selalu pada setiap tahun...sejak ada family ni kene la ikut turn....tahun ni turn belah saya pulak...jadi raya kali ni Insyallah dapat lah join konvoi family macam biasa....seronok.....dedulu cuma konvoi raya je kiteorang buat.....kali ni idea bernas dari saya ni semua suka dan nak buat tiap tahun :)

bukan senang nak kumpul orang walaupun ada yang dekat....nak kumpul bajet-bajet untuk baju,makan,game semua tu kan....tak pe tu normal lah... lepas ni nak bagi chance kat orang lain plak buat kerja :)

tahun ni saya dapat lah menyertai game-game yang dah tersusun rapi tu.....rapi la sangat heheh....perghhhh lama tak bersukan sakit badan wehhhh :p semua bisa badan ni...tapi seronokkk tak terkata....sukan nya sikit berhenti makan lagik...mana lah nak selim semua ni kan hehehe

Ok lah....next year kita jumpa lagi :) Insyallah 






Sunday, February 10, 2013

Majlis Pertunangan # my cousin Ipah & Epai

Selamat Bertunang Ipah & Epai.....apa ye nama penuh si Epai ni...tak tau ehehe...apa-apa pun tahniah....moga ikatan pertunangan ni berkekalan hingga ke jinjang pelamin....Amin....

Dalam darah manis ni lah kene banyak bersabar...banyak dugaan...harap korang kuat :)

Ni pelamin dari Seri Alam, Masai dengar nya...cantikkkk..... :) baju cantik...solek cantik...semua lah cantik...hantaran lagi lah cantikkk :) tak de amik gambar pun....hp tinggal umah mak...ni pun copy gambar dari tuan nya FB...boleh kan :)




Hantaran dari pihak lelaki 5dulang berbalas 7dulang dari pihak perempuan :) 

Meh ni saya tepekkan gambar pasangan ni ;)




teringat lak zaman bertunang dedulu....hihi.....mentel :)



Wednesday, February 6, 2013

Medela Purelan 100

hadoi

seminggu menanggung sakit....harap cream ni jadi penyelamat yek...Medela ni saya beli dengan harga RM44.10 kat Enjoy Breastfeed...harga asal RM49.00...kira ada la less nya kan...

sambil-sambil membeli cream ni, Ummi sambar satu poncho a.k.a nursing cover color lavish kiwi dengan harga RM37.32...ok dah....poncho  ni Ummi beli standby jek untuk bejalan nanti eehehe...senang nak Nursing in Public (NIP)...tak de la huru hara 









Monday, February 4, 2013

Promo CNY oleh Abg KETENG

Hah ini lah hasil bila kaki dah mula gatal bejalankan.....

terpengaruh dengan promosi abang KETENG grrrrrr....

Abang Keteng ni muka tu kasi senyum sikit lah bang oi....


Sesaja bejalankan dengan Pn Aton & Pn Mama :) memula tu hantar kereta Pn Aton je nak cuci...dah tu takde tujuan kitaorang merambu lah kan...naik kereta Pn Mama menuju ke Medini Mall....ni idea Pn Mama, Ummi & Mummy Helena ikut jek ahahaha....

Ok ni lah hasilnya bila Ummi & Mummy Helena terpengaruh nak lukis gambar Adeeb...mula lah kami berkira-kira nak 'hitam putih' @ 'color'.....tu tengok promosi yang Abg Keteng buat.....untuk gambar hitam putih hanya RM10/seorang....color RM25/seorang....kalau ikut harga asal lebih RM5 lah ikutkan...ye yekk je ek hahahaa....kalau nak laminate tu kene tambah RM10...jadi kami tak laminate pun....nk frame kan jek nanti....tah bila la Ummi ni nak g kedai buat frame kan ;p

Meh layan Abg Keteng lukis ;)




tunggu lebih kurang sejam baru datang balik ye :)




Nak makan....dah lapar :p  meh layan Old Town dulu......



order mee laksa & freeze coklat+oreo

slurpppp :)



ini lah hasilnya..setelah lebih kurang 1jam masa Abg Keteng lukis untuk 2keping gambar...
1 Helena, 1 Adeeb





Opppssss....nanti dulu...ada lagi cerita ni tak habis...

sekarang ni tengokkan dah ade palang bila nak ke Legoland @ Medini Mall ni ha....tengokkan macam baru jek di pacak palang tu....orang yang tunggu pun masih berpayung lagi....takde pondok lagi....jadi lepas ni kena lah bayar parking ye kengkawan ;) aptb



1st hrs - FREE
2nd hrs - RM2
3rd hrs - RM4
4hrs + - RM7

haa tengok ni rate yang kene bayar park lepas ni untuk ke Medini Mall @ Legoland....hadoiii haiii



Celebrate Birthday Mak Teh 26y @ Kapten Steamboat & Grill JB

Benda dah lama plan....tapi tak tau nak kemana...sudahnya kita ke Kapten Steamboat & Grill yek...sebab tekak Ummi rasa nak makan steamboat....ok

Tajuk tulis nak celebrate birthday girl [Mak Teh], tapi Ummi plak ikut selera sendiri haha....tak pe Ummi belanja ngeeee



sumber dari en google


Ok,setibanya disini apa lagi teruslah kitaorang serbu makanan kan...kata nak makan....makanan semua nya self service....untuk dewasa RM28/org....untuk kanak-kanak RM15/org....ala carte pun ada....Malam tu yang pergi Ummi, Ayah, Adeeb, Mak Teh & Pak Ude jek...Pak Usu ada appointment kat gym :)

Macam-macam nak makan amik je la...desert ade, nasi goreng, cendol, ice cream....haa macam-macamlah....nak amik gambar tak sempat hehe..ke segan ek :)

Kalau kawan-kawan nak tau dan rasa pergi lah try makan sekali kat sini....memang best...main masak-masak...bila ada si kecik ni memang agak terhad la kan...pulak orang baru baik demam dah kene hangkut berjalan...malam tu dia meringsa nak tidor haha....badan letih lagi....

Lepas semua kekenyangan, kami semua terus gerak balik....Alhamdulillah...sampai rumah cium bau baju dah macam apa dah...mau hasappp :p apa-apa pun best...nanti nak carik tempat makan yang best-best lagik

Untuk makluman kawan-kawan, 

Kapten Steamboat & Grill
Waktu : 4.00pm - 12.00am 
Bertempat : No 8&10 First Floor, Jalan Susur Tun Abdul Razak, Taman Suria Muafakat, Johor.
Dewasa : RM28/-
Kanak-Kanak - RM15/-

Jadi apa tunggu lagi...try lah :)



Wordless Monday # Adeeb with Yellow Builder ;)


:) 

Friday, February 1, 2013

Adeeb 11 bulan dah :)


Adeeb dah masuk 11bulan dah...wah begitu cepat masa berlalu....Alhamdulillah Adeeb membesar dengan sihat...demam tu biasalah...nak pandai kata orang tua....carik akal :)

Perkembangan dia sekarang ni ;
- dah pandai babaiiii 
- dah geti diri
- dah geti menyusur 
- dah pandai salam
- dah kenal ball, fish
- dah ade emosi 'merajuk' 
- dah pandai muahhh 'flying kiss'
- dah ada gigi 7batang
- berat dah 9kg

Dalam tahun baru ni je dalan sebulan dua kali dia demam....Doktor masih sah kan yang Adeeb kene demam virus....demam berlarutan selama seminggu....tapi baru-baru ni dia demam lagi, Ummi dah tak leh biar jek...risau...bawak jugak dia pergi KK G.Patah, untuk ambik sample darah....masa tu panas dia dah 39.2...terus masukkan ubat melalui bontot dan mandi kan dia kat situ jugak...

Doktor pesan kalau masih berlarutan demamnya walaupun on off kene jugak refer KK G.Patah lagi pada Khamis...tapi syukur tengok lepas je pergi klinik Selasa lepas, Adeeb terus ok...

Ok tajuk nampaknya macam dah tersasar nih... :) Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah....Selama 11bulan ni jugak Adeeb masih diberikan rezeki dan masih menyusu badan....Ummi harapkan rezeki yang Allah s.w.t bagi percuma dan tiada nilai nya ni berkekalan lah sehingga Adeeb 2tahun...ini target Ummi...Insyallah :) lagi 13bulan Ummi kene berusaha untuk mencapai target ni 

Ummi nak yang terbaik untuk anak Ummi ni....untuk anak akan datang dan seterusnya...setakat ni stok susu memang sentiasa Ummi simpan untuk apa-apa hal kot ada emergency.....

Ok lah rasanya tu je pun nak kongsi kat sini pasal Adeeb....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...