Tuesday, September 25, 2012

Air Tangan Isteri...pengikat kasih Suami...

Hamboi tajuk....tak leh handle kami dengar kan nya haha....

Ok bab-bab rumahtangga ni memang saya suka uuuooolllssss :) lagi-lagi untuk kebaikan kita bersama kan....tak gitu???

Ini dia Ustaz Azhar Idrus pun ada kata " orang puan xpandai masak xpew.....janji rajin masak....air tangan isteri pengikat kasih suami ".......

Nak share lah cerita saya sejak kebelakangan ni dah pun RAJIN masak....tapi tak lah PANDAI sangat-sangat....yang penting nak seribu daya....tak nak seribu dalih....tak gitu????

Kalau dulu.....

Sebelum kawen nak masuk dapur tu untuk masak memanglah boleh dikira....akan TETAPI masuk dapur untuk makan memang berkali-kali hehehe.....teruknya lah kan.... tapi terdetik kat dalam hati.....kalaulah aku gini jek sampai bila lah nak pandai masak??? uhhhh.....kalau dah kawen macam mane???ngeh2....

Tetapi kini.....

Sekarang ni pulak....memang sah hari-hari saya masak....hoho....tapi ada jugak time rehatnya bila tekak rasa nak makan luar...kengkonon....

Alhamdulillah lah sejak berumahtangga ni saya dah mula jinak-jinak untuk masak dirumah...memandangkan En Suami saya tu memang suka masakan Pn Isterinya ini ihihik....sesimple mana saya masak dia ok jek....Alhamdulillah juga sebab En Suami memang jenis senang dan makan je apa yang saya masak....ayoooo mcm ayat bodek jek bunyi nya....ohh tidak hehehe


Ok kesimpulannya sekarang saya nk cari ini buku.....ini buku ok....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.












1 hari 1 resepi


2 comments:

  1. klau jmpe nk kirim..hehehe

    **ini seriussssss**

    ReplyDelete
    Replies
    1. hokey2... nt i hallu2 u ok nenek tiri keymessss @.^

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...